Prijs der Nederlandse Letteren
Taalunie Literatuur Vlaanderen Nederlands Letterenfonds

Nieuws

Astrid Roemer krijgt Prijs der Nederlandse Letteren 2021

De Surinaamse schrijver Astrid Roemer (Paramaribo, 27 april 1947) ontvangt dit najaar de Prijs der Nederlandse Letteren 2021. Lees meer »


Eerdere berichten

Dit is de jury van de Prijs der Nederlandse Letteren 2021

Het Comité van Ministers van de Taalunie stelde afgelopen maandag de jury voor de 23e editie van de Prijs der Nederlandse Letteren aan. Lees meer »

Judith Herzberg ontvangt Prijs der Nederlandse Letteren 2018 uit handen van koning Willem-Alexander

De Nederlandse dichter, proza- en toneelschrijver Judith Herzberg (Amsterdam, 4 november 1934) heeft vandaag in het Koninklijk Paleis Amsterdam de Prijs der Nederlandse Letteren ontvangen uit handen van Zijne Majesteit koning Willem-Alexander. Lees meer »

Judith Herzberg krijgt Prijs der Nederlandse Letteren 2018

De Nederlandse dichter, proza- en toneelschrijver Judith Herzberg (Amsterdam, 4 november 1934) ontvangt dit najaar de Prijs der Nederlandse Letteren 2018. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van € 40.000. De Nederlandse minister Ingrid van Engelshoven maakte dit namens het Comité van Ministers van de Taalunie bekend. Lees meer »

Taalunie benoemt jury voor Prijs der Nederlandse Letteren 2018

Het Comité van Ministers van de Nederlandse Taalunie heeft de jury voor de 22e editie van de Prijs der Nederlandse Letteren aangesteld. De jury, die bestaat uit acht leden, zal worden voorgezeten door Marita Mathijsen-Verkooijen, emeritus hoogleraar Moderne Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. De jury is representatief voor het hele taalgebied en de internationale neerlandistiek. Lees meer »

Remco Campert laureaat Prijs der Nederlandse Letteren

De Nederlandse dichter, schrijver en columnist Remco Campert (Den Haag, 28 juli 1929) ontvangt dit najaar de Prijs der Nederlandse Letteren. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van € 40.000. Lees meer »

Kris Humbeeck nieuwe voorzitter Prijs der Nederlandse Letteren 2015

De Vlaamse hoogleraar Kris Humbeeck volgt Sigrid Bousset op als voorzitter van de Prijs der Nederlandse Letteren 2015. Lees meer »

Taalunie benoemt jury voor Prijs der Nederlandse Letteren 2015

Het Comité van Ministers van de Nederlandse Taalunie heeft de nieuwe jury voor de 21e editie van de Prijs der Nederlandse Letteren aangesteld. Lees meer »

Prijs der Nederlandse Letteren 2012 uitgereikt

Op 30 november heeft Leonard Nolens de Prijs der Nederlandse Letteren ontvangen uit handen van Koningen Beatrix. Lees meer »

Prijs! Wedstrijd voor jonge lezers

Prijs! is een wedstrijd voor jongeren rond de Vlaamse dichter Leonard Nolens. In november krijgt hij de Prijs der Nederlandse Letteren uit handen van de Nederlandse koningin Beatrix. De Nederlandse Taalunie daagt jongeren tussen 16 en 21 jaar in 3... Lees meer »

Nolens krijgt Prijs der Nederlandse Letteren

De Vlaamse dichter en dagboekschrijver Leonard Nolens (Bree, 11 april 1947) ontvangt dit najaar de Prijs der Nederlandse Letteren. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 40.000 euro. Lees meer »

Prijs! Win een uitnodiging op het Paleis

vooraankondiging van een wedstrijd voor jongeren In mei zal bekend worden welke schrijver de Prijs der Nederlandse Letteren 2012 krijgt. Dan worden er voor jongeren video-opdrachten verspreid zoals: Maak een lied over de auteur of zijn of haar werk Declameer... Lees meer »